Ana içeriğe atla

Savor Döner :)




         Geçtiğimiz haftalarda güzel mi güzel şık mı şık bir mekana davetliydim. Mekan ilk şubesi bilkent te olan bir dönercinin ikinci şubesi olarak podium avm ye açılmıştı. Ama aracımı bir avm olmasına rağmen hemen önüne park etmemden tutumda içeriye girdiğimdeki o italyan restaurantı havasına kadar, personelin yardımsever ve güler yüzlülüğüne kadar her şey sıradan alıştığımız dönerci havasından çok farklıydı. Mekan Podium SAVOR DÖNER :)




         Mekan çok ferah ve güzel bir dekorasyona sahip. Duvardaki özel tasarım lambalar falan sırf fotoğraf çekilmek için bile gidilir yani :)


          Neyse gelelim lezzetlerine öncelikle diyettekilere bir şey söyleyeyim (onlar bu kısmı okuyup postu kapatabilirler :) ) protein hiç sıkıntı yapmaz löp löp dönerleri yiyebilirsiniz. Eee yanında da çok şahane çeşit çeşit salataları var onlardan birini yersiniz. Birde gelen ikramlar var ezme tarator falan ohhh afiyet olsun hem diyete sadık kalıp hemde lezzetli bir öğünle karnınız doyabilir.


          Şimdi efsane olabilecek lezzetlerine gelirsek eğer öncelikle bir gittiğinizde köz biber çorbası üstü tarhun otlu ( ankaralılar tahren diye de bilir) bir gittiğinizde de nohutlu mercimek çorbası üstü karamalize patlıcanlı mutlaka deneyin. İşletme 'sırf bunu içmek için gelenler var' diyor haberiniz olsun :)


          Gelelim meşur dönerine ister iskender soslu, ister servis, ister ıspanaklı ekmekte, ister dürüm dönerin her çeşidi var. Ben tabikide bu görseldeki mükemmelliği seçtim ve işte karşınızda iskender soslu döner :)


           İşletmenin etleri Muni Gıda Sanayi çatısı altında yüksek teknoloji kullanarak hijenik bir şekilde işleniyor ve bize servis ediyor. Et konusundaki hassaslığına tanık olduğum kurum etlerini Amasya'dan temin ediyor. Bu arada Müni Gıdanın markaları olan Savordöner, Down Town Food Club ve Roll House Ankara hepsi bu güvenli etleri bizlere sunuyor.


           Savor Dönerde sadece döner yok tabiki pideleride süper. Bizzat üç peynirli balsamik soslu pideyi denedim. Hayatımda ikinci beğendiğim peynirli pide oldu kendisi. ( ilkinin ismi bende saklı zaten ankaradan kilometrelerce uzakta :( yani Ankara'daki en iyi bu )


         Kuşbaşılı pidesi yumuşacık bol etli çok başarılıydı.


         Ama en ilginci ve güzelide Egeli pideler, Bergama tulumu ve siyah zeytin ezmesi yada yeşil zeytin ezmesi kapalı pide olur kendileri :) siyah zeytinlisi tuzlu sevenlere ama yeşiline bayıldım zaten normalde de yeşil zeytin severim.

 Çorbanızı içtiniz,
 ikramları atıştırdınız,
 mis gibi dönerinizi yediniz,
 belki birazda pidenden yediniz,
 karnınız doydu.
 ohhh afiyet olsun.
 üstüne ne alırdınız çay yada kahve?
 tabiki de efendim kahveniz geliyor :)

          Amaaaaa yokkkk öyle olmaz mutlaka ama mutlaka tatlı pide yemelisiniz. 'O nasıl?' der dediğinizi duyar gibiyim. Kendileri içinde çikolata, mascarpone peyniri olan ve üstünde muz dilimleri ile çilek dilimlerinin pudra şekeriyle buluştuğu bir lezzettir.





         Bu güzel mekandan anlatacağım lezzetler bu kadar ama sizde en yakın zamanda gidip yorumlarınızı benimle paylaşın beraber mekanı çekiştirelim :)



         Bu arada ben böyle güzel bir mekanla bizi tanıştırdığı için @ankaraetkinlik e güzel fotograflarımızı çeken @lariendijital e ve tabikide benim gibi 24 kadın blogerı ağarlayan @savordöner e çok teşekkür ederim.



Yorumlar

  1. Zaman ayırıp davetime geldiğiniz ve de blogunuzda paylaştığınız için çok teşekkür ederiz..
    Bu etkinlik ile ilgili benim yazımı da okumak isterseniz :
    ​http://www.ankaraetkinlik.com/savor-doner/​
    Bir başka etkinlikte yeniden görüşebilmek dileği ile sevgiler :)
    http://instagram.com/ankaraetkinlik

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, instagramdan ulaştım bloğunuza. Takipteyim. Bana da beklerim :) Sevgiler,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da döner denince :)

                      Ankara'da döner denince aklıma gelen ilk yer tabikide Peçenek Döner . Önceden Etlik eski garajlar içinde olan mekan garajlar yıkılınca kendisini İskitler de iki katlı eski tarihi Ankara evi olarak yapılmış yeni bir yere taşıdı.                  Mekan öyle süslü püslü lüx, oyun alanı olan, bir yemekte 2-3 çatal bıçak getiren , kendinizi prens yada prenses hissedeceğiniz koltukları sandalyeleri olan mekanlardan değil. Ama çıktıktan sonra 'bu günkü döner neydi be...' yada ' dün yediğimiz dönerin tadı hala damağımda.' ve hatta ' geçen haftaki döner olsada yesek.' diyeceğiniz, akılda kalan bir lezzete sahip döneri var. Zaten buda yetiyor.                  Mekana gittiğinizde ayakta kalmanız, yemek yiyen kişilerin kalkmalarını beklemek zorunda kalmanız muhtemel çünkü özellikle öğle saatlerinde çok ama çok hızlı servis yapmalarına rağmen mekan çok kalabalık. Mekanın çok geniş bir müşteri kitlesi var. Çoğunlukla takım elbilesel

NASIL VERDİN BU KİLOLARI ?

            Bloğumu açalı çok olmuş ama hiç dokunmamışım artık dokunmaya karar verdim :) sizlerle paylaşmak istediğim o kadar çok şey var ki öncelikle bebeklerle ilgili, kilo vermeyle ilgili, yemekle pastayla börekle çörekle ilgili, kozmetikle ilgili kısacası bir çok şeyle ilgili :) Öncelikle bu günlerde bana çokça yöneltilen soruyla başlayayım bloğuma dönüşüme;  NASIL BU KADAR ZAYIFLADIN?  NE KADAR ZAYIFLAMIŞSIN!! NE YAPTIN?  İNANMIYORUM ESKİYE DÖNMÜŞSÜN. HEMEN ANLATIYORSUN, NASIL OLDU?

OYUN HAMURU YENİLEME :)

        Çocuklarımızın  severek oynadığı ( bıraksam İkra'nın saatlerce oynayabileceği ) oyun hamurları zamanla ilk günkü formlarını kaybederler ve ufalanmaya, güzel şekil almamaya, çatlamaya başlarlar. Annelerin en çok şikayet ettikleri şeyde budur, Her zaman yenisini mi alıcam? Oyun hamuru yetiştiremiyorum! Buna paramı dayanır? diye hayıflanırız. Aslında oyun hamurlarınız ne kadar kurumuş bozulmuş olursa olsun ilk günkü hallerini alabilirler. Bunun bir tek yolu var oda; sulamak :) evet yanlış duymadınız tek gerekli malzeme 'su', eee tabi birde kötüleşmiş oyun hamuru.