Ana içeriğe atla

Çocuklarla gidilebilecek yerler vol 1 ( Ankara )


                     Merhabalar yavaş yavaş yaz bitiyor ve okulların açılması yaklaşıyor. Tatil günleri ilerledikçe çocukları eğlendirmek daha bir zorlaşıyor. Annelerin artık ellerindeki kozları bitirmiş oluyor ve kara kara bu gün ne yapsak, hafta sonu nereye götürsek, çocuklar iyice sıkıldı, artık yapılacak bir şey götürecek bir yer kalmadı, okullar açılsa da bu çocukları eyleme derdinden bir kurtulsam nidaları yükseliyor.
                   Belki de çocuğum boş boş evde oturmasın yeni şeyler öğrensin, ufku açılsın, hayal gücü gelişsin, hem eğlensin hem öğrensin hemde açık havada stresini atsın ama nerede diyenlerden olabilirsiniz.
 


                  Bir çoğunuz önünden geçtiği (ben her sabah akşam bunu yapıyorum :) ) geçerken acaba burası neresi diye merak ettiği, hatta belki küçük evlatlarınıza 'aaaa bak uçağa bak havaya kalkıyor' diye heyecanla gösterdiğiniz ama askeriye diye dışarıdan ziyaretçi alınmadığını düşündüğünüz yada varlığından bile haberdar olmadığınız. yada yada bizim gibi her yıl bir kere mutlaka uğrayıp gezdiğiniz bir müze burası eğer son kategoride iseniz artık devamını okumanıza gerek yok :))

               Gezilecek yerler kategorisindeki yerimizin adı Türk Hava Kuvvetleri 'ANKARA HAVA MÜZESİ'.







              Her yaşdaki çocukla gidilebilecek hem eğitici hemde eğlenceli bir müze burası. İstanbul yolu 12. km de yaklaşık olarak şaşmaz mevkinde bulunan müze pazartesi hariç her gün saat 16.30 a kadar açık ama son giriş saat 16.00'da . Askeri personele, öğrenciye ve 18 yaş altına ücretsiz diğer kişilere ise 6,5 tl ücreti olan müze iki kapalı alandan birde açık alandan oluşmaktadır.
           
    Kapalı alanın biri iki katlı bir bina, burada bazı uçakların birebir ölçekli maketleri, Türk ve dünya havacılığına ilişkin önemli olayların maketlendirilmesinin, büstler, flamalar ve osmanlıdan bu yana havacılık kıyafetlerinin sergilendiği, aralarında müzenin 1998 yılında açılışını gerçekleştiren ülkemizin ilk kadın pilotu Sabiha GÖKÇEN'in de kıyafet ve eşyalarının bulunduğu sergi alanlar bulunmaktadır. Birde ufak bir hatıra almak isterseniz minikte bir satış alanı var.
                 Açık kısımda ise bir çok alanda havacılık tarihimize hizmet etmiş uçaklar sergilenmektedir. Yürümeye üşenen küçük çocuklarınız için bebek arabası bu alan için iyi bir tercih olabilir. bir çok uçağın camından içine bakabilir tek tek inceleyebilirsiniz.


                 Hatta bahçe içerisindeki küçük binada Hava Kuvvetleri Komutanlığının kullanmış olduğu iki uçağın kaptan köşküne oturma ve fotoğraf çektirme imkanınız bile var. Ne yalan söyleyeyim içine oturunca ürperdim ve 'ALLAH yardımcıları olsun ne zor iş' demeden yapamadım. Rabbim tüm askerimizi korusun gerçekten zorlu şartlarda görev yapıyorlar.


                  Ankara da olan veya gezmeye gelen her gencin gidip görmesi gereken bir müze. Benim 3 yaşındaki kızımın bile çok ilgisini çekti :) tabi büyük çocukların oradaki tepkileri daha farklıydı  'aaa baba bak bu şu savaşta kullanılmış.' 'aaa şuna bak ne kadar büyük.' gibi tepkiler gezerken hep kulağınızda.


         Yılın belli zamanlarında model uçak eğitimleri de verilmekteymiş haberiniz olsun.
         Aklınıza takılan sorular ve okul grup gezileri için 244 8550 i arayabilirsiniz.


Müze, İstanbul Yolunun 12. kilometresinde kurulmuş olan Şaşmaz mevkiinde yer alır. 18 Eylül 1998 tarihinde hizmete giren müzenin resmi açılışı Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı, ülkemizin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen tarafından gerçekleştirilmiştir.
- See more at: http://www.ankarakultur.gov.tr/servisler/kultur-ve-tabiat-varliklari/muzeler/hava-kuvvetleri-muzesi#sthash.emYdoYDm.dpuf
Müze, İstanbul Yolunun 12. kilometresinde kurulmuş olan Şaşmaz mevkiinde yer alır. 18 Eylül 1998 tarihinde hizmete giren müzenin resmi açılışı Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı, ülkemizin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen tarafından gerçekleştirilmiştir.
- See more at: http://www.ankarakultur.gov.tr/servisler/kultur-ve-tabiat-varliklari/muzeler/hava-kuvvetleri-muzesi#sthash.emYdoYDm.dpuf

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da döner denince :)

                      Ankara'da döner denince aklıma gelen ilk yer tabikide Peçenek Döner . Önceden Etlik eski garajlar içinde olan mekan garajlar yıkılınca kendisini İskitler de iki katlı eski tarihi Ankara evi olarak yapılmış yeni bir yere taşıdı.                  Mekan öyle süslü püslü lüx, oyun alanı olan, bir yemekte 2-3 çatal bıçak getiren , kendinizi prens yada prenses hissedeceğiniz koltukları sandalyeleri olan mekanlardan değil. Ama çıktıktan sonra 'bu günkü döner neydi be...' yada ' dün yediğimiz dönerin tadı hala damağımda.' ve hatta ' geçen haftaki döner olsada yesek.' diyeceğiniz, akılda kalan bir lezzete sahip döneri var. Zaten buda yetiyor.                  Mekana gittiğinizde ayakta kalmanız, yemek yiyen kişilerin kalkmalarını beklemek zorunda kalmanız muhtemel çünkü özellikle öğle saatlerinde çok ama çok hızlı servis yapmalarına rağmen mekan çok kalabalık. Mekanın çok geniş bir müşteri kitlesi var. Çoğunlukla takım elbilesel

NASIL VERDİN BU KİLOLARI ?

            Bloğumu açalı çok olmuş ama hiç dokunmamışım artık dokunmaya karar verdim :) sizlerle paylaşmak istediğim o kadar çok şey var ki öncelikle bebeklerle ilgili, kilo vermeyle ilgili, yemekle pastayla börekle çörekle ilgili, kozmetikle ilgili kısacası bir çok şeyle ilgili :) Öncelikle bu günlerde bana çokça yöneltilen soruyla başlayayım bloğuma dönüşüme;  NASIL BU KADAR ZAYIFLADIN?  NE KADAR ZAYIFLAMIŞSIN!! NE YAPTIN?  İNANMIYORUM ESKİYE DÖNMÜŞSÜN. HEMEN ANLATIYORSUN, NASIL OLDU?

OYUN HAMURU YENİLEME :)

        Çocuklarımızın  severek oynadığı ( bıraksam İkra'nın saatlerce oynayabileceği ) oyun hamurları zamanla ilk günkü formlarını kaybederler ve ufalanmaya, güzel şekil almamaya, çatlamaya başlarlar. Annelerin en çok şikayet ettikleri şeyde budur, Her zaman yenisini mi alıcam? Oyun hamuru yetiştiremiyorum! Buna paramı dayanır? diye hayıflanırız. Aslında oyun hamurlarınız ne kadar kurumuş bozulmuş olursa olsun ilk günkü hallerini alabilirler. Bunun bir tek yolu var oda; sulamak :) evet yanlış duymadınız tek gerekli malzeme 'su', eee tabi birde kötüleşmiş oyun hamuru.