Ana içeriğe atla

KIŞIN DOLABINIZDA OLMASI GEREKEN DOĞAL ANTİBİYOTİK

      Evet yanlış duymadınız kışın hasta olmak istemiyorsanız çok ama çok basit olarak yapılan zencefil, limon ve bal üçlüsünü denemelisiniz :)
      Öncelikle belirtmeliyimki bebeklerde bal tüketiminin çok dikkatli olması gerekiyor ve 1 yaş altı bebeklere kesinlikle önerilmiyor onun için bu karışımı 1 yaş altı bebeklerinize vermeyiniz 1 yaş üstü bebeklerinize vermeden öncede bir hekime danışınız sorumluluk kabul etmiyorum ona göre :)

      Gelelim malzemelere;
     - taze zencefil ( 1 limon büyüklüğünde)
     - limon ( 1 adet büyük sulu)
     - bal ( öyle 5 kilosu 20 tl falan olanlardan değil gerçek doğal bal)



 Yapılışı ;
     Zencefilin kabuğunu çaykaşığı ile sıyırarak soyuyoruz ( taze patetes soyar gibi) sonra kirbit çöpü büyüklüğünde ve kalınlığında kesiyoruz. çok büyük olmayan bir kavanozun içine alıyoruz. çünkü kap ne kadar büyürse malzemeyi o kadar arttırmamız lazım ve  bir ay sonra yenisini yapıp kalanı atacağımız için çok büyük yapmaya gerek yok. kavanozumuz 350 -400 ml lik kavanozlardan olabilir yada 500 ml lik yapar ağzına kadar bal doldurmazsınız :)
     Sonrasında limonu kabuğuyla birlikte çok ince ince dilimler halinde kesiyoruz dilimleri 3 e 4e de bölebiliriz ben görsellik olsun diye 5-6 tanesini bütün bıraktım. kestiğimiz limonlaro suyuyla beraber kavanoza ekliyoruz.
      Bu karışımın üstünü örtene ve 1 parmak kadarda üstüne çıkana kadar bal koyuyoruz. isteyen bu aşamada seviyorsa bir çubuk tarçında koyabilir. Bu şekilde buz dolabında bekletiyoruz ve iki gün sonra suyundan sabah akşam birer kaşık içmeye başlıyoruz. bal limonun ve zencefilinde suyunun etkişiyle iyice cıvıyor ve su gibi oluyor bu gayet normal .
       İsterseniz gün içinde sıcaklığı 40 dereceyi geçmeyen ılık suyada karıştırıp içebilirsiniz. Kış boyunca sizi hastalıklardan koruyacak yada hafif atlatmanıza yarayacak güzel doğal bir ilaç :)
     
                                                        Afiyet şifa olsun inşallah :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara'da döner denince :)

                      Ankara'da döner denince aklıma gelen ilk yer tabikide Peçenek Döner . Önceden Etlik eski garajlar içinde olan mekan garajlar yıkılınca kendisini İskitler de iki katlı eski tarihi Ankara evi olarak yapılmış yeni bir yere taşıdı.                  Mekan öyle süslü püslü lüx, oyun alanı olan, bir yemekte 2-3 çatal bıçak getiren , kendinizi prens yada prenses hissedeceğiniz koltukları sandalyeleri olan mekanlardan değil. Ama çıktıktan sonra 'bu günkü döner neydi be...' yada ' dün yediğimiz dönerin tadı hala damağımda.' ve hatta ' geçen haftaki döner olsada yesek.' diyeceğiniz, akılda kalan bir lezzete sahip döneri var. Zaten buda yetiyor.                  Mekana gittiğinizde ayakta kalmanız, yemek yiyen kişilerin kalkmalarını beklemek zorunda kalmanız muhtemel çünkü özellikle öğle saatlerinde çok ama çok hızlı servis yapmalarına rağmen mekan çok kalabalık. Mekanın çok geniş bir müşteri kitlesi var. Çoğunlukla takım elbilesel

NASIL VERDİN BU KİLOLARI ?

            Bloğumu açalı çok olmuş ama hiç dokunmamışım artık dokunmaya karar verdim :) sizlerle paylaşmak istediğim o kadar çok şey var ki öncelikle bebeklerle ilgili, kilo vermeyle ilgili, yemekle pastayla börekle çörekle ilgili, kozmetikle ilgili kısacası bir çok şeyle ilgili :) Öncelikle bu günlerde bana çokça yöneltilen soruyla başlayayım bloğuma dönüşüme;  NASIL BU KADAR ZAYIFLADIN?  NE KADAR ZAYIFLAMIŞSIN!! NE YAPTIN?  İNANMIYORUM ESKİYE DÖNMÜŞSÜN. HEMEN ANLATIYORSUN, NASIL OLDU?

OYUN HAMURU YENİLEME :)

        Çocuklarımızın  severek oynadığı ( bıraksam İkra'nın saatlerce oynayabileceği ) oyun hamurları zamanla ilk günkü formlarını kaybederler ve ufalanmaya, güzel şekil almamaya, çatlamaya başlarlar. Annelerin en çok şikayet ettikleri şeyde budur, Her zaman yenisini mi alıcam? Oyun hamuru yetiştiremiyorum! Buna paramı dayanır? diye hayıflanırız. Aslında oyun hamurlarınız ne kadar kurumuş bozulmuş olursa olsun ilk günkü hallerini alabilirler. Bunun bir tek yolu var oda; sulamak :) evet yanlış duymadınız tek gerekli malzeme 'su', eee tabi birde kötüleşmiş oyun hamuru.